In de moderne tijd zijn er steeds meer draadloze verbindingen. Maar zijn die wel zo veilig voor onze gezondheid en hoe gevaarlijk is straling eigenlijk?
Onderzoeken & Experimenten
Er zijn inmiddels veel onderzoeken en experimenten gedaan, die uitwijzen dat straling het lichaam beïnvloedt. Veel is afhankelijk van de persoon, het type apparaat, de intensiviteit van het gebruik.
Er is aangetoond dat er veranderingen zijn in bloedcellen, DNA, celmembranen, hersengolven en hormonen, met name verhoging van het stresshormoon cortisol en dit zorgt dat je niet kan slapen. Eén van de bewezen effecten van straling is dat het de activiteit van de pijnappelklier remt, hierdoor maak je minder van ons slaaphormoon melatonine aan.
Er zijn ook diverse methoden om de melatonine langer te laten werken.
Daarbij is het ook nog eens zo dat straling, ook als er geen merkbare warmte bij vrij komt, door het lichaam geïnterpreteerd wordt als een vorm van licht. Licht veroorzaakt dat ons slaaphormoon, melatonine zeer snel wordt afgebroken en dan worden we wakker.
Eigenlijk heeft het lichaam van nature de neiging te herstellen na blootstelling aan straling. Maar daar loert het gevaar, want de blootstelling stopt tegenwoordig nooit meer.
Ook als je denkt dat je weinig belt en weinig op je laptop zit, sta je voortdurend bloot aan straling, dus je lichaam krijgt geen kans om te herstellen. En dit leidt tot klachten, welzijnsklachten.
Elektro Hyper Sensitiviteit: EHS
Sommige mensen ontwikkelen zelfs een allergie tegen straling, dit heet Elektro Hyper Sensitiviteit. EHS is in Zweden zelfs een geaccepteerde reden voor arbeidsongeschikt.
De voornaamste klacht is slapeloosheid!
Verder zijn hieraan gerelateerde bekende klachten: hoofdpijn, gevoelens van onrust, concentratieproblemen, duizeligheid, hyperactiviteit, chronische vermoeidheid, onverklaarbare pijnen.
In de meeste woonhuizen zijn zoveel stralingsafgevende apparaten dat er sprake is van een extreme belasting. Welke apparaten geven electromagnetische straling af? Eigenlijk alle apparaten die op stroom werken, ook op batterijen.
Als het wegnemen van de straling geen optie is en je denkt klachten te hebben door deze straling, zoals slapeloosheid, dan is er de mogelijkheid om voor afschermingsoplossingen te kiezen.
Straling afschermoplossingen
Zo zijn er bijvoorbeeld afschermende mobiele telefoonstickers ontwikkeld. Zo’n telefoonsticker levert bescherming tegen straling door middel van een elektromagnetische frequenties harmoniserende chip.
Deze stickers zijn makkelijk in het gebruik. Je plakt de sticker op je telefoon en je wordt beschermd tegen straling én tegen opwarming van het hoofd. Je hebt hier helemaal geen hinder van tijdens het gebruik van je telefoon.
De sticker werkt ook als je ‘m op het hoesje plakt in het geval dat de telefoon niet meer in het hoesje zou passen met de sticker erop.
De sticker is ook te gebruiken voor andere apparaten zoals een magnetron of babyfoon, televisie, wifi- apparatuur, gps.
Tevens is er een speciale hoes voor tablets ontwikkeld om te beschermen tegen de straling vooral van de achterkant van de tablet. Deze hoezen zijn zo gemaakt dat ze bescherming kunnen bieden tegen verschillende soorten straling, dit doordat ze uit meerdere lagen bestaan. Ze bieden bescherming tegen wifi-straling, bluetooth-straling en warmtestraling.
In 3 verschillende maten!
Stralingsvrij slapen
Een stralingsvrije slaapplaats is absoluut belangrijk en draagt bij aan een goede nachtrust. Tijdens de slaap hoort het lichaam zich te herstellen van de belevenissen van de dag en te herstellen van de stress die we krijgen door straling in de vorm van de aanmaak van cortisol, het stresshormoon.
Daarom is het nodig om te zorgen dat er in de slaapkamer , zeker tijdens de nacht geen straling is. Weet je niet waar jouw slaapproblemen vandaan komen dan is dit zeker de moeite van het proberen waard!
Een straling werend stuk textiel voor in de slaapkamer.