Verzwaringsdeken kopen – Welke is het beste voor mij?

We kennen het allemaal wel: Midzomer, 30 graden Celsius buiten en ’s nachts afkoelen? Ho maar. Daar komt ook nog eens bij dat wanneer het eindelijk afkoelt, het nog wel een week duurt voordat alle hitte uit je huis is. Overdag is het heerlijk zonnig, maar ’s nachts is het plakken en zweten geblazen in bed.

Dit komt tegenwoordig steeds vaker voor, want Nederland heeft steeds vaker of langer last van een nationale hittegolf. Ook dit jaar was het weer raak. Veel mensen denken bij een verzwaringsdeken dan ook vooral aan de zomer, omdat zij een deken nodig hebben om te kunnen slapen.

Verzwaringsdeken kopen

Verzwaringsdekens zijn voor verschillende doeleinden geschikt, niet alleen om het idee te geven dat je écht onder een deken ligt. Een verzwaringsdeken, de naam zegt het al, weegt meer dan een normaal deken. Hierdoor komt er iets meer druk te liggen op je lichaam, wat doet aanvoelen alsof je een massage krijgt. Daarnaast hebben veel gebruikers een veilig gevoel wanneer zij onder een verzwaringsdeken liggen.

Ook wanneer je last hebt van stress is een verzwaringsdeken iets voor jou. Het stimuleert namelijk de aanmaak van serotonine, het geluk hormoon, en reduceert de hoeveelheid cortisol aanwezig in je lichaam. Cortisol staat ook wel bekend als het stresshormoon. Oftewel: Het geeft je een ontzettend fijn gevoel, elke dag weer. Je zult merken dat je blijer wordt na het opstaan.

Maar wat zijn nu de voornaamste redenen waarom je een verzwaringsdeken zou aanschaffen? Waar moet je op letten bij het kopen van een verzwaringsdeken en wat is het beste verzwaringsdeken voor jou? Dit alles komt aan bod in dit blog. Lees dus gauw verder!

Weet je al wat een verzwaringsdeken is en je wilt vergelijken?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor verzwaringsdeken bij jou past!

Waarom zou ik een verzwaringsdeken kopen?

Nu we weten wat een verzwaringsdeken precies is en wat het inhoudt, rest natuurlijk de vraag waarom jij er eentje aan zou moeten schaffen. Wat zijn de voordelen? We gaan ze direct voor je op een rijtje zetten.

Onderzoek heeft aangetoond dat een verzwaringsdeken positief is voor mensen met onder andere angststoornissen, autisme, slapeloosheid. Zoals boven al genoemd, helpt een verzwaringsdeken bij angststoornissen doordat het een veilig en geborgen gevoel geeft. Daarnaast helpt het bij autisme, omdat het moeite hebben met slapen één van de symptomen is. Dit zijn maar een paar van de voordelen, een verzwaringsdeken wordt namelijk ook gebruikt bij sommige medische procedures, bij chronische pijn en ADHD. Extra voordelen aan een verzwaringsdeken dus!

Een verzwaringsdeken verlicht pijn. Het is namelijk ook wel een therapeutisch deken. Dit klinkt misschien wat ver-van-mijn-bed, maar een verzwaringsdeken bootst een therapeutische techniek na. Dit wordt ook wel de ‘diepe druksimulatie’ genoemd en helpt bij het ontspannen van je zenuwstelsel. Dit zorgt ervoor dat pijn wordt verlicht, maar verlaagt ook eventuele angst en verbetert de stemming.

Verzwaringsdeken kopen

Verzwaringsdekens stimuleren de aanmaak van melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat jij in slaap valt. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mensen slapen met een verzwaringsdeken ten opzichte van een normaal deken, er meer melatonine wordt geproduceerd. Dit is ook ideaal wanneer je last hebt van een onregelmatige slaapcyclus!

Het verbetert je stemming. Dit is eigenlijk een weggevertje, maar wel een belangrijk voordeel om ook nog eens extra te benadrukken. Het feit dat je beter of langer slaapt, is een verbetering op je stemming op zichzelf. Maar door de extra productie van het geluk hormoon en een verlaging van het stress hormoon is je stemming automatisch een heel stuk beter!

Bovendien, wanneer je moeite hebt met in slaap vallen, is ook de aanschaf van een white noise machine’ enorm aan te raden. Deze witte ruis machines geven een achtergrondgeluid die je rust geven waardoor jij heerlijk in slaap kunt vallen.

Wil je meer informatie over verzwaringsdekens en waar ze goed voor zijn?
Bekijk hier snel het informatieve artikel over verzwaringsdekens >>

Waar moet ik op letten wanneer ik een verzwaringsdeken ga kopen?

Een verzwaringsdeken is natuurlijk zwaarder. Maar hoe zwaar dit deken moet zijn, dat hangt af van jouw lichaamsgewicht. Hoewel de vuistregel is om 10% te rekenen van jouw lichaamsgewicht, staat hieronder een makkelijke tabel om het voor jezelf uit te rekenen.

LichaamsgewichtGewicht verzwaringsdeken
50 – 60 kilogram6 kilogram
61 – 70 kilogram7 kilogram
71 – 80 kilogram8 kilogram
81 – 90 kilogram9 kilogram
91 – 100 kilogram10 kilogram

Weet je al wat een verzwaringsdeken is en je wilt vergelijken?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor verzwaringsdeken bij jou past!

Je ziet dus, hoe zwaarder het lichaamsgewicht, hoe zwaarder ook het verzwaringsdeken wordt.

Wanneer je het gewicht hebt berekend voor jouw verzwaringsdeken, is het belangrijk om te beslissen welk materiaal het beste is voor jou. Het zal je namelijk opvallen dat er verschillende soorten materiaal worden gebruikt voor de vulling van een verzwaringsdeken.

Katoen, polyester en fleece zul je het meest tegenkomen tijdens je zoektocht naar het beste verzwaringsdeken voor jou. De juiste keuze hiervoor maak je door twee verschillende zaken goed te overwegen:

  • Temperatuur – een verzwaringsdeken van polyester is vaak erg warm en niet ademend. Wanneer je het van nature al snel warm hebt, of veel zweet, is dit niet de beste keuze voor jou. Ga dan voor een katoenen deken met een katoenen hoes. Deze ademt beter en wordt dus niet zo warm als polyester.
  • Huidallergieën – een katoenen deken is eigenlijk altijd de beste keuze wanneer je last hebt van huidallergieën.

Daarnaast zijn er ook verschillende vullingen die worden gebruikt. Welke vulling je kiest is erg belangrijk voor het gevoel wat je uiteindelijk zult krijgen. Daarnaast is de kwaliteit vulling hetgeen wat de prijs goedkoper of duurder maakt. Dit is dus een erg belangrijke factor.

  • Poly korreltjes – poly korreltjes zijn over het algemeen erg voordelig, maar maken geluid wanneer je je omdraait of je deken beweegt. De korreltjes zijn van plastic en zijn niet blootgesteld aan andere chemicaliën.
  • Zand – zand is wat vaak wordt gebruikt bij de goedkope verzwaringsdekens. Het is namelijk enorm goedkoop en makkelijk in gebruik. Je loopt echter wel het risico om zand te verliezen wanneer er ergens een gaatje zit en je kunt een verzwaringsdeken met zand niet wassen.
  • Rijst of erwten – Dit zien we ook nog wel eens terugkomen, vaak bij hele goedkope verzwaringsdekens of bij zelfgemaakte verzwaringsdekens. Ze zijn echter niet geschikt als vulling! Ze houden veel vocht vast, het wordt een broedplek van bacteriën en ook deze vulling kun je niet wassen.
  • Nano glaskorreltjes – Glas in je deken? Het klinkt misschien wat gek zo, maar een verzwaringsdeken met nano glaskorreltjes is van de hoogste kwaliteit. Het zijn hele kleine glazen bolletjes, al voelen ze niet aan als bolletjes. Ze zijn wat duurder, maar het is eenvoudig te wassen en er groeien geen bacteriën. Grote merken in de verzwaringsdekens gebruiken deze techniek vooral, zoals Calmzy.

Een verzwaringsdeken kiezen is dus iets waar je goed over na moet denken. Maar als je er eenmaal eentje hebt die aansluit op jouw wensen, is genot gegarandeerd!

Wat is het beste verzwaringsdeken voor mij?

Het beste verzwaringsdeken kiezen voor jou is een enorm persoonlijke keuze. Het hangt ook af van je budget, want de prijzen verschillen nogal. Bovendien moet je het zien als een investering voor langere tijd. Er goed over nadenken is dan ook een goede keuze.

Zet voor jezelf een aantal dingen op een rijtje. Zo kun je later makkelijker bepalen welk type verzwaringsdeken het beste is voor jou:

  • Wat zijn mijn specifieke wensen?
  • Wat is mijn reden om een verzwaringsdeken aan te schaffen?
  • Wat is het maximale budget wat ik wil investeren in een verzwaringsdeken?
  • Welke afmetingen moet mijn verzwaringsdeken hebben? Er zijn namelijk verschillende afmetingen voor kinderen en volwassenen.

Zet dit op een papiertje en beantwoord bovenstaande vragen voor jezelf. Het zal functioneren als een leidraad voor jouw toekomstige aankoop. Of wanneer je de hulp aanschaft van een expert, zal hij of zij deze vragen ook aan jou stellen. Dan ben je dus perfect voorbereid!

Verzwaringsdeken kopen

Slapen is één van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om fit en gezond te blijven. Wanneer je goed (en lang genoeg) slaapt, heeft dit een positief effect op je immuunsysteem en word je dus minder vaak verkouden of ziek. Er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je goed kunt slapen is dus geen overbodige luxe.

Met een verzwaringsdeken zet je al een goede eerste stap voor het verbeteren van je nachtrust. Wanneer je het juiste verzwaringsdeken voor jou hebt gevonden, is het niet langer een kwestie van óf je het gaat kopen, maar wanneer!

Binnen de verzwaringsdekens zijn verschillende grote spelers aanwezig met hoge kwaliteit dekens voor volwassenen en kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld Calmzy en SensoLife, welke over het algemeen dekens van de hoogste kwaliteit hebben. Swiss Night verkoopt ook verzwaringsdekens. Deze zijn goedkoper dan Calmzy en SensoLife, maar dan ook van een wat lagere kwaliteit. Kies het merk wat het beste bij jou past en schaf vandaag nog jouw verzwaringsdeken aan.

Top 3 verzwaringsdekens merken om te kopen

1

Calmzy verzwaringsdekens

De absolute kwaliteit van Calmzy verzwaringsdekens staat gegarandeerd voor de rust die je eruit haalt en is voor de prijs kwaliteit verhouding “perfect”.

Bekijk op Bol.com

2

SensoLife verzwaringsdekens

De SensoLife verzwaringsdekens zijn het duurdere segment maar staat aan de top van comfort en kwaliteit.

Bekijk op Bol.com

3

Swiss Night verzwaringsdekens

Swiss Night verzwaringsdekens zijn goedkoper dan andere dekens maar zijn goed om onder te slapen of tot rust te komen.

Bekijk op Bol.com

Verzwaringsdekens voor een klein (eenpersoons) bed

Verzwaringsdekens voor een tweepersoons bed

Beste verzwaringsdekens voor kinderen

Beste SensoLife verzwaringsdekens

Beste Calmzy verzwaringsdekens

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik erachter welk gewicht ik nodig heb voor mijn verzwaringsdeken?

De vuistregel om te rekenen is om 10% te nemen van jouw lichaamsgewicht, je kan hier een overzichtelijk tabel zien.

Wat is de beste verzwaringsdeken voor kinderen?

Er zijn op dit moment niet veel dekens voor kinderen op de markt maar degene die goed en kwalitatief is vind je hier.

Wat is de beste verzwaringsdeken om te gebruiken bij een tweepersoonsbed?

Een tweepersoonsbed is groot en een goede verzwaringsdeken moet passen en 2 personen voorzien. De beste vind je hier.

Wat is de beste verzwaringsdeken om te gebruiken bij een eenpersoonsbed?

Een kleinere verzwaringsdeken is het beste voor een eenpersoonsbed. Deze kan je hier terugvinden.

Uit welk materiaal bestaat een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kan uit verschillende materialen bestaan zoals zand, poly-korreltjes, rijst of erwten. [Meer info vind je hier.]

Plaats een reactie