Elektrische deken kopen

Deel dit op social media!

Voor de koukleumen onder ons is het de uitvinding van de eeuw: de elektrische deken. Tijdens de donkere winterdagen geeft een elektrische deken niet alleen gegarandeerde warmte, maar ook extra knusheid en gezelligheid.

Om ervoor te zorgen dat jij tijdens de winter niet in een koud of vochtig bed stapt gaan we je helpen bij het kiezen van de perfecte elektrische deken voor jou! 

Elektrische deken kopen
  • Verwarm je bed voor met een elektrische onderdeken
  • Koude winteravonden worden fijner met een elektrische omslagdeken 
  • Avondje Netflixen? Kruip onder een elektrische bovendeken voor extra comfort

Wil je een Elektrische Deken kopen?

We hebben verschillende dekens onder de loep genomen, duik direct naar onderen om ze te vergelijken.


Elektrische deken kopen – goed of slecht idee? 

Voor je een elektrische deken koopt is het goed je in te lezen over de voor- en nadelen van een elektrische deken. Dat een elektrische deken warmte geeft op de momenten dat wij daar behoefte aan hebben is geen geheim en ook meteen het grootste voordeel van de elektrische deken.

Als je moeilijk in slaap komt door een druk leven dan is een elektrische deken ook een goede uitkomst voor jou! Door het gebruik van een elektrische deken word de bloedcirculatie in harde spieren bevorderd waardoor je sneller kunt ontspannen en prettiger wakker word.

Maar wat is een nadeel van een elektrische deken, is een elektrische deken gevaarlijk en hoe kies je een elektrische deken die bij jouw situatie past? Laten we beginnen met uitleggen hoe een elektrische deken nu precies werkt. 

De elektrische deken word in het dagelijks leven gebruikt als beddengoed, maar in werkelijkheid is de elektrische deken een huishoudelijk apparaat. De deken is namelijk gevuld met een netwerk van elektrische draden die een constante bron van warmte worden nadat je de stekker in het stopcontact steekt. Om ervoor te zorgen dat de draden niet te warm worden, zijn deze beschermt door een hittebestendige coating. 

Je kunt een elektrische deken aanzetten voor je naar bed gaat zodat je bed lekker opwarmt. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de elektrische deken te slapen. In dit geval is het wel heel belangrijk dat je voor een elektrische deken met een timer kiest.


Is een elektrische deken gevaarlijk?

Elektrische dekens werken in principe hetzelfde als een elektrische oven als je de manier waarop ze warmte genereren met elkaar vergelijkt. Het grootste en belangrijkste verschil is dat je elektrische deken geleidelijk opwarmt. Een elektrische deken gebruikt stroom via een simpele stekker en heeft een vermogen van 50 tot 150 watt.

De nieuwste dekens zijn uitgerust met een veiligheidssysteem dat de stroom afsluit op het moment dat er een storing voordoet die brand of een schok tot gevolg kan hebben. Alle dekens zijn uitgerust met een temperatuurregelaar en om ervoor te zorgen dat de deken wasbaar is, zijn de bedieningselementen uitneembaar. Sommige dekens kun je zelfs op 40 graden in de wasmachine wassen.

Als je naar een elektrische deken zoekt omdat je tijdens het slapen meer warmte nodig hebt, dan weet je nu dat je moet zoeken naar een elektrische deken met timer. Een elektrische deken is veilig maar het is altijd raadzaam om de deken goed te controleren. Controleer de deken op slijtageplekken, vooral in de buurt van elektrische kabels.

Als je slijtage ziet dan is het verstandig de deken niet aan te zetten. Als de kabels blootliggen dan is de beschermingslaag ook weg. Hierdoor word de kans op schokken en brand groter. 

Je wilt niet dat de deken doorbrand of je lichaamstemperatuur te hoog word omdat je op een elektrische deken ligt. Om deze reden is het verstandig om voor een elektrische deken met een timer te kiezen als je met de elektrische deken slaapt. De elektrische deken schakelt zichzelf na gemiddeld 3 uur uit waarna de temperatuur geleidelijk afneemt.

Omdat de temperatuur geleidelijk afneemt zul je geen last hebben van het temperatuurverschil en kun je rustig doorslapen. Het nadeel van het gebruiken van een elektrische deken is dat je op de lange termijn aan de deken went. Je lichaam word als het ware lui omdat het niet meer hoeft te werken om op te warmen. 

Wil je een Elektrische Deken kopen?

We hebben verschillende dekens onder de loep genomen, duik direct naar onderen om ze te vergelijken.


Wat doet een elektrische deken – welke functies heeft een elektrische deken

Elektrische deken met temperatuurbeveiliging

De temperatuurbeveiliging van je elektrische deken is het belangrijkste onderdeel als het om veiligheid gaat. Met deze functie zorgt de deken ervoor dat hij niet warmer word dan de temperatuur die jij hebt ingesteld. 

Elektrische deken: automatisch uit

De automatische uitschakeling begint te werken op het moment dat de temperatuur die je hebt ingesteld is bereikt. Sommige modellen bieden een timer voor de automatische uitschakeling. Als je de deken gebruikt om in slaap te vallen kun je instellen wanneer je de deken wilt uitschakelen zodat hij niet de hele nacht door blijft verwarmen. 

Fast Heat

Als je een elektrische deken gebruikt om je bed op te warmen dan is een deken met Fast Heat functie misschien wel wat voor jou. Door deze functie kan de elektrische deken snel opwarmen zodat jij snel in een lekker voorverwarmd bed kunt stappen. 

Voetverwarming voor extra koude tenen

Zijn je voeten altijd koud en ben je op zoek naar een deken waarmee je de voetenwarmte apart kunt instellen? Sommige elektrische dekens bieden de mogelijkheid om het voetengedeelte van de deken apart op te warmen. Vaak is deze functie gecombineerd met de mogelijkheid om verwarmingszones te bedienen.

Wasmachinebestendig 

Als je de elektrische deken regelmatig gebruikt dan is het wel zo prettig om de deken goed schoon te houden. Kies voor een deken die wasmachinebestendig is zodat je de deken eenvoudig kunt reinigen. Van een wasbare elektrische deken kun je nog jaren profiteren! 

Materiaal

Tot slot kun je kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn polyester, katoen en teddy. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

  • Polyester is erg duurzaam, vochtbestendig en heeft een licht gewicht, maar deze stof voelt stugger aan en ademt minder. Een deken van polyester heeft een gemiddeld gewicht van 2 kilo. 
  • Katoen neemt een grote hoeveelheid lichaamsvocht op, ademt goed en is sterk, maar deze stof koelt sneller af en is schimmelgevoelig. Een deken van katoen heeft een gemiddeld gewicht van 2 tot 3 kilo.
  • Teddy is een zeer zachte stof en voelt daardoor lekker aan. Teddy houd warmte en vocht goed vast en dat laatste zorgt ervoor dat deze stof langer de tijd nodig heeft om op te drogen na het wassen. Een deken van teddy heeft een gemiddeld gewicht van 3 tot 4 kilo. De deken word zwaarder als hij nat is. Een elektrische deken is tussen de 2 en 4 kilo zwaar en word bij de meeste webshops binnen 24 uur tot 3 werkdagen geleverd. Afhankelijk van waar je besteld betaal je wel of geen verzendkosten voor de bezorging van je nieuwe deken.

Welke elektrische dekens bestaan er 

Onderdeken 

De elektrische onderdeken is de meest verkochtte elektrische deken in Nederland. Je legt de elektrische deken onder het onderlaken van je bed, op je matras. Hierdoor verwarmt de onderdeken het matras. Je laat een onderdeken op je matras liggen. 

Bovendeken

Als je op zoek bent naar een deken die je snel verwarmt maar niet gebruikt tijdens het slapen dan is een bovendeken geschikt voor jou. Een bovendeken heeft iets weg van een grote traditionele kruik waar je onder ligt en die je verwijderd voor je gaat slapen. 

Omslagdeken

Voor de extreme koukleumen is de elektrische omslagdeken een ware uitkomst. Zoals de naam het al zegt, sla je deze elektrische deken om je heen op de momenten dat je daar behoefte aan hebt. Je hoeft deze deken niet op het bed te leggen, maar de omslagdeken kun je ook gebruiken als je op een stoel of bank zit. 


Welke maat elektrische deken heb ik nodig 

Bij het kiezen van een elektrische deken valt het je waarschijnlijk op dat de dekens geen normale matrasmaten hebben. Een elektrische deken is vaak 160 cm lang omdat het gedeelte onder je hoofdkussen niet verwarmt mag worden. Je kijkt voor de beste keuze voor jouw situatie dus naar de breedte van de elektrische deken. 

Éénpersoons 

Als je in een éénpersoons bed slaapt dan is de keuze eenvoudig. Je kiest voor een éénpersoons warmtedeken. De breedte van een éénpersoons warmtedeken is vaak 70 tot 90 cm. 

Tweepersoons

Als je in een tweepersoons bed slaapt dan kies je voor een tweepersoons deken. Heb jij het sneller koud dan je partner of andersom? Kies dan voor een elektrische deken met twee temperatuurzones. Zo kun je de temperatuur van beide helften afzonderlijk instellen.


Elektrische dekens kopen – welke deken past bij jou 

Zoek je een éénpersoons of tweepersoons deken. Wil je de elektrische deken gaan gebruiken als onderdeken, bovendeken of omslagdeken. Heb je altijd koude tenen en wil je de voetverwarming apart kunnen instellen of heeft je partner het altijd koud in bed en heb je twee temperatuurzones nodig. Welke eisen heb je op het gebied van gebruik en veiligheid en voor welk materiaal kies je? Als je al deze vragen beantwoord dan word het kiezen van de perfecte elektrische deken een stuk eenvoudiger.

Hoe duur de elektrische deken uiteindelijk word hangt af van jouw wensen. Het prijsverschil valt dan ook vaak te koppelen aan de functionaliteiten van de elektrische deken. In de meeste gevallen is het zo dat hoe geavanceerder de dekens zijn, hoe hoger de prijs ook is.

Top 3 luxe elektrische dekens

Nedis -Electrische Deken - 150x80 cm
Nedis -Electrische Deken - 150x80 cm
5.0
Adler CR 7421 - Elektrische Deken - 180x160 cm
Adler CR 7421 - Elektrische Deken - 180x160 cm
2.0
Beurer UB100 - Elektrische Deken
Beurer UB100 - Elektrische Deken
Door het aanschaffen van producten via Slaapnugoed.nl verdien ik een kleine commissie zonder extra kosten voor u.
Hierdoor kan de site blijven bestaan en er meer waardevolle informatie op de website komen.

Onwijs bedankt voor uw steun als u iets aanschaft!

Top 3 budget elektrische dekens

Medisana HU 665 Ökotex - Elektrische onderdeken - 150x80 cm
Medisana HU 665 Ökotex - Elektrische onderdeken - 150x80 cm
4.0
€34,99
€30,95
Bol.com
Esperanza - Elektrische onderdeken - 150x80 cm
Esperanza - Elektrische onderdeken - 150x80 cm
5.0
Inventum HN135 - Elektrische deken- 150x80 cm
Inventum HN135 - Elektrische deken- 150x80 cm
4.0
Door het aanschaffen van producten via Slaapnugoed.nl verdien ik een kleine commissie zonder extra kosten voor u.
Hierdoor kan de site blijven bestaan en er meer waardevolle informatie op de website komen.

Onwijs bedankt voor uw steun als u iets aanschaft!

Top 3 best beoordeelde elektrische dekens

Inventum HN197V - Elektrische onderdeken - 160x80 cm
Inventum HN197V - Elektrische onderdeken - 160x80 cm
4.0
Medisana HU 665 #1 bestseller Verwarmd onderbed 150 x 80 cm | elektrisch onderdeken met temperatuur standen | elektrische deken met veiligheidssysteem | Aangenaam zacht Oeko Tex Standard 100
Medisana HU 665 #1 bestseller Verwarmd onderbed 150 x 80 cm | elektrisch onderdeken met temperatuur standen | elektrische deken met veiligheidssysteem |...
Medisana HU A63 - Elektrische Deken - 150x80 cm
Medisana HU A63 - Elektrische Deken - 150x80 cm
5.0
Door het aanschaffen van producten via Slaapnugoed.nl verdien ik een kleine commissie zonder extra kosten voor u.
Hierdoor kan de site blijven bestaan en er meer waardevolle informatie op de website komen.

Onwijs bedankt voor uw steun als u iets aanschaft!

Veelgestelde vragen

Als ik geen deken van polyester wil kopen, wat is dan mijn beste alternatief?

Wanneer je geen polyester wil, bijvoorbeeld omdat het wat stug is, ligt het aan je eigen wensen of je liever katoen of teddy stof wil hebben. Als je graag een zwaardere deken wil is teddy een goede optie. Beide katoen en teddy zijn wat moeilijker met onderhoud dan polyester. [Materiaal]

Wat voor soorten elektrische dekens zijn er?

Er is keuze uit onderdekens, bovendekens en omslagdekens. Wat de voordelen zijn van deze verschillende soorten kan je hier lezen [Welke elektrische dekens bestaan er]


Deel dit op social media!
Geverifieerd door MonsterInsights